Specialistul în neuropatie Barbara Botani consideră că doar prin simpla schimbare a unor obiceiuri ne putem prelungi durata de viaţă chiar şi cu până la zece ani, arată Daily Mail.

Nu fă niciun compromis cu privire la somn, deoarece lipsa somnului a fost legată de probleme de memorie, furie, tensiune arterială, accidente vasculare cerebrale, depresie şi obezitate.

Învaţă să gestionezi factorii stresanţi din viata ta şi să îi îndepărtezi.

Ai grijă la cantitatea de cafea consumată. Un studiu recent a arătat că cei care vor să îşi prelungească viaţa trebuie să fie atenţi la nivelul colesterolului, ceea ce presupune renuntarea la fumat şi consumarea a cel mult patru ceşti de cafea pe zi.

Zâmbeşte. Barbara Botani consideră că zâmbetul este o modalitate bună pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit.

Starea de spirit şi emoţiile joacă un rol important în viaţa fiecăruia. Trebuie să te opreşti din a te gândi că viaţa ta este grea, consideră specialistul. Fă-ţi un obiectiv din a aduce multă energie pozitivă în viaţa ta şi din a găsi modalităţile prin care să îţi îmbunătăţeşti traiul.

Stai mai mult în picioare. Studiile au arătat că pentru fiecare oră pe care oamenii de peste 25 de ani o petrec aşezaţi sau în faţa televizorului îşi scad speranţa de viaţă cu câteva minute.

Nu dormi niciodată machiată. Fă-ţi un obicei din a te demachia în fiecare seară, deoarece este esenţial pentru sănătatea pielii.

Oferă sportului mai multă importanţă. Un studiu a arătat că persoanele care fac sport în mod regulat au 13% mai puţine şanse să moară prematur.

Nu uita de protecţia solară. Botani aminteşte că într-un studiu recent Centrul de Control al Bolilor a anunţat că doar 32% dintre adulţi aplică regulat creme cu protecţie solară. “Protecţia solară poate prelungi viata cu 20 de ani”, a spus specialistul.

Spune “La revedere” vampirilor energetici
. Un prieten trebuie să îţi hrănească sufletul, nu să te întristeze la fiecare întâlnire. Ar trebui să îţi faci curăţenie în cercul de prieteni şi să îţi petreci timpul cu oameni care îţi oferă energie pozitivă.