O relaţie în care nu eşti fericită poate cauza mult stres şi, de cele mai multe ori, suferinţe psihice. Însă, cum ştii că eşti într-o relaţie nepotrivită, care îţi face mai mult rău decât bine?

A identifica semnele unei relaţii nefericite este unul dintre primii paşi pentru luarea unei decizii corecte. Iată câteva semne care îţi arată că te afli într-o relaţie toxică:

 

Nu mai are răbdare să te asculte

Înainte te asculta ori de câte ori aveai o problemă şi era dispus să te sprijine în vederea soluţionării, însă în ultima perioadă se enervează şi îţi spune că are lucruri mai importante de făcut. Dacă mediul în care ai ajuns să trăieşti este unul tensionat, atunci relaţia voastră nu e una sănătoasă.

Eşti ţinta sarcasmului şi a ironiilor sale

Partenerul se amuză adesea pe seama ta şi afişează un aer sarcastic şi ironic faţă de tine? Te critică constant, chiar şi în public sau în faţa prietenilor? Acest comportament, care este în aparenţă doar pentru distracţie, poate afecta grav relaţia şi nu este nicidecum o dovadă că partenerul are simţul umorului.

Vă jigniţi reciproc

Micile certuri sunt normale în cuplu, însă atunci când se ajunge la cuvinte grele, problemele existente se amplifică. În acest caz, interesul de a vă face fericiţi unul pe celălalt este tot mai scăzut.

Nu te mai simţi bine în pielea ta
Dacă simţi mereu nevoia să pari altfel decât eşti, nu te mai poţi exprima liber sau trăieşti constant sub presiunea de a nu putea spune ce gândeşti, acestea sunt semne că relaţia voastră este una dăunătoare şi nicidecum una care să vă împlinească. O astfel de relație te poate face să-ți pierzi încrederea în tine.

Este posesiv şi dependent de control

Când partenerul îţi dictează ce poti face şi ce nu, ce prieteni să ai, ce carieră să urmezi, cum să te îmbraci etc., nu îţi vei putea găsi fericirea alături de el. Oricât de mult se presupune că te iubeşte, nu are niciun drept asupra persoanei tale.

Te învinovăţeşte pentru orice

Se enervează din orice fleac şi te face responsabilă pentru toate problemele lui? Mai mult, dacă foloseşte şantajul emoţional spunându-ţi că ar trebui să-i fii recunoscătoare pentru avantajele pe care ti le oferă, este mai mult decât evident că ar trebui să îţi reevaluezi relaţia.