Pentru fiecare produs electrocasnic există soluţii diferite de curăţare, în funcţie de materialul din care este realizat. Iată câteva variante naturale, de preferat celor chimice.

Dacă vrei să dezinfectezi frigiderul, prepară o soluţie din apă şi oţet şi şterge interiorul acestuia cu o cârpă îmbibată în acest mixt. Nu doar că vei avea un frigider mai curat, ci vei reuşi să elimi şi eventualele mirosuri neplăcute.

 

Tot pentru neutralizarea mirosurilor se poate folosi şi lămâia, pe care o tai în patru şi o păstrezi în frigider într-un recipient deschis.

Depunerile de murdărie şi detergent din maşina de spălat pot fi îndepărtate adăugând în cuvă două ceşti de oţet sau suc de lămâie în cazul în care observi pete de rugină la nivelul cuvei. Efectuează un ciclu de spălare scurt la temperatură ridicată. Nu neglija garnitura. Şterge-o cu o cârpă îmbibată într-o soluţie formată din apă şi înălbitor pe bază de clor, în părţi egale. De asemenea, şterge compartimentul pentru detergent si balsam, cât şi interiorul uşii maşinii cu o soluţie formată din apă şi oţet, în părţi egale. O altă metodă de curăţare a maşinii de spălat este turnarea a două plicuri de bicarbonat în compartimentul de detergent, apoi pornirea unui ciclu complet de spălare, la temperatură ridicată.

Petele de pe filtrul de cafea pot fi îndepărtate cu gheaţă, sare şi lămâie. Acoperă un sfert din vas cu gheaţă şi pune lămâia tăiată în patru împreună cu două linguri de sare. Amestecă în vas ingredientele timp de 2 minute şi apoi clăteşte.

Suprafeţele din inox pot fi lustruite cu ulei de lămâie, care formează o barieră protectoare împotriva apei sau a impurităţilor cu care inoxul vine în contact. Presară câteva picături de ulei de lămâie pe suprafaţa dorită şi uniformizează-le cu ajutorul unui şervet de hârtie. Inoxul va străluci o perioadă îndelungată şi va arăta ca nou. Uleiul de lamaie nu numai că îi conferă o strălucire unică, dar îi creează şi o barieră protectoare împotriva lichidelor şi a altor lucruri cu care inoxul vine în contact ulterior. Apa nu va mai lăsa urme, ci se va strânge în mici picături deasupra stratului de ulei şi se va evapora uniform.