Potrivit experţilor, odorizantele sintetice de cameră pot fi foarte periculoase pentru sănătate, mai ales în cazul copiilor mici şi femeilor gravide deoarece conţin multe substanţe toxice.

Odorizantele de cameră poluează practic aerul. 20% dintre cei care le folosesc şi 34% dintre astmatici spun că au dureri de cap, probleme de respiraţie şi alte probleme din cauza inhalării acestora.

Acestea afectează în primul rând copiii, care pot dezvolta infecţii ale urechilor, diaree, asm bronşic, iritaţii, alergii şi apoi femeile însărcinate, care pot avea dureri de cap, ameţeli, greaţă şi chiar depresie. Odorizantele pot afecta şi fătul, care este expus unui risc crescut de a face asm la maturitate.

Din fericire există o multime de soluţii naturale prin care poţi păstra aerul din casă curat şi frumos mirositor, în mod natural. Iată câteva dintre acestea:

Pune într-un bol cu apă scorţişoară, cuişoare, citrice, batoane de vanilie, felii de lămâie cu tot cu coajă, petale de trandafir, flori de levănţică şi alte mirodenii aromate. Acestea îşi eliberează cel mai bine aroma dacă le adăugi în apă caldă/fiebinte.

Pentru eliminarea unor mirosuri neplăcute poţi pune puţin bicarbonat de sodiu care va absorbi în mod natural mirosurile.

Creşte în casă plante aromatice, frumos mirositoare, la ghiveci (busuioc, pătrunjel, rozmarin, etc), dar şi plante depoluante cum ar fi iedera, ficusul, filodendronul, azaleea sau voalul miresei.

Pentru a împrospăta mirosul în camera poţi folosi o lampă de aromaterapie şi uleiuri esenţiale naturale sau poţi pune într-o sticlă cu pulverizator câteva picături diluate în apă pentru a realiza un spay natural de cameră.