Ai putea să crezi că un compliment bine făcut soţului tău, i-ar putea creşte stima de sine, însă, de multe ori, bărbaţii au tendinţa de a interpreta greşit mesajul pe care l-ai trasmis.

Iată o serie de mesaje pe care bărbaţii le-ar putea interpreta greşit, potrivit Woman’s Day:

“Ce drăgut că vrei să faci curat, dar eu aş putea termina mai repede”, este un mesaj care, oricât de bine intenţionat este, poate fi interpretat ca o subestimare a aptitudinilor sale. Lasă-l să se simtă util şi nu îi da impresia că tu ai face mai bine acel lucru. Bărbaţii urăsc să simtă că nu sunt destul de buni pentru tine.

Nu te arăta susprinsă atunci când duce la capăt o treabă fără ajutor profesional. Bărbaţii niciodată nu doresc ca soţiile să le pună la îndoială abilităţile masculine. În loc să îi spui că “eşti uimită” că a reuşit să repare un anumit lucru de prin casă, mai bine zi-i că “erai sigură că te-ai măritat cu un bărbat priceput la toate”.

Elimină verbul “a încerca” din frazele de mulţumire pe care i le spui, deoarece s-ar putea să creadă că “încercarea” sa nu a fost suficient de bună pentru pretenţiile şi aşteptările tale.

“Eşti singura persoană cu care pot vorbi”, este un alt mesaj pe care el îl poate percepe ca o împovărare cu responsabilităţi, ca o atribuire a unui rol care ar trebui să revină de fapt prietenelor tale. O reformulare ar fi de mare ajutor. Ai putea să îi spui că dintre toate persoanele cărora te destăinui, el te poate înţelege cel mai bine.

“Eşti atât de drăgălaş!” Iată un compliment prin care îl vei face să creadă că îl incluzi în aceeaşi categorie cu căţeluşii şi bebeluşii, nicidecum că îl consideri un bărbat atrăgător. Cuvinte precum “drăguţ” sau “drăgălaş” îi vor da impresia că pentru tine este doar un băieţel. Data viitoare alege cuvinte clare, fără diminutive.

“Cadoul nu este tocmai pe gustul meu, dar gestul contează”. Rostind fraza aceasta ai mari şanse să descurajezi orice tentativă viitoare, deoarece va simţi că nu este suficient de inspirat încât să cumpere ceva pe gustul tău. Arată-ţi recunoştinţa purtând/folosind din când în când cadoul său.