Două pahare de suc de merişor pe zi scad riscul dezvoltării bolilor de inimă, se arată într-un studiu recent realizat în Germania, informează Medical Daily.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate, merişorul este bogat în antioxidanţi, fapt care a atras atenţia oamenilor de ştiinţă, fiind efectuate studii constante în ultimii 15 ani. Acesta conţine polifenoli care îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi funcţionarea rinichilor.

“Sucul de merişor este o sursă bogată de fitonutrienţi”, susţine autorul studiului, dr. Ana Rodriguez-Mateos, profesor de cardiologie la Universitatea Duesseldorf, din Germania, adăugând că acesta are un impact imediat asupra sistemului vascular.

În cadrul cercetării, zece bărbaţi tineri, sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 – 40 de ani, au consumat mai puţin de două căni de suc de merişor pe zi (450 ml), cu diferite concentraţii, luându-li-se mostre de urină la începutul studiului şi la câteva ore după consum.

În decursul a 24 de ore s-au observat îmbunătăţiri vizibile a circulaţiei sangvine şi a sănătăţii arterelor (flexibilitatea acestora). S-a dovedit că indiferent de concentraţie sucul de merisor are efect, chiar şi cel cu o concentratie de 25-27%, precum cel vândut în supermarket.

Luând în considerare aceste date, cercetătorii cred că sucul de merişor scade riscul aterosclerozei, care apare din cauza depunerilor de pe pereţii arterelor.

Merişorul ar putea fi un mod natural de a preveni sănătatea precară a inimii.