Varza este o legumă excelentă pentru energizarea organismului. În plus, este singura legumă în care se găseşte vitamina B12, care contribuie la buna funcţionare a sistemului nervos.

Sucul de varză este o sursă bogată de vitamine (A, B, C, E, K), minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu), fibre alimentare, precum şi de alte substanţe active cu rol important atât în slăbire, cât şi ca adjuvant în peste 50 de afecţiuni. Stimulează capacitatea organismului de a elimina toxinele şi de a preveni anumite boli, cum ar fi cancerul pulmonar, de colon, de stomac şi cancerul de prostată, este un foarte bun purificator sanguin şi este recomandat celor predispuşi la constipaţii şi balonare.

Consumul frecvent de suc de varză previne afecţiunile de stomac (conţine Vitamina U sau factorul antiulceros, fiind foarte bun în tratarea ulcerelor) şi de colon (graţie acidului lactic), deoarece detoxifiază organismul şi îmbunătăţeşte digestia. Nu în ultimul rând, sucul de varză purifică tractul intestinal şi hrăneşte ţesuturile în profunzime. Zeama de varză conţine iod şi clor, două elemente foarte importante pentru protejarea sănătăţii tractului gastro-intestinal. Acest suc natural este recomandat persoanelor care au sistemul imunitar slăbit şi celor care vor să piardă în greutate, deoarece reuşeşte să înhibe apetitul alimentar şi are un conţinut caloric foarte scăzut.

Zeama de varză scade colesterolul, reglează glicemia fiind indicată în caz de diabet şi are un efect detoxifiant asupra ficatului datorită substanţei numită sulforafan.Combate anemia, deoarece asigură organismului necesarul de vitamine şi de minerale. De asemenea, aduce beneficii şi sistemului nervos, ajutând la reducerea pierderilor de memorie. Sucul proaspăt de varză este un bun cicatrizant şi emolient, curăţă organismul şi oferă strălucire naturală şi aspect sănătos pielii, fiind util în cazuri de erupţii ale pielii, eczeme sau acnee.

Sucul de varză murată este considerat a fi mult mai bun pentru sănătate decât varza proaspată. Varza murată, la fel ca toate alimentele fermentate, este o sursă preţioasă de probiotice, cu rol esenţial în menţinerea sănătății intestinelor și detoxifierea organismului.