Nu oricine are buze pline şi voluminoase, însă din fericire există câteva trucuri cu ajutorul cărora poţi să îţi măreşti buzele în mod natural, fără intervenţii medicale.

 

Prepară acasă un balsam natural
Pentru un balsam care să îţi ofere un efect natural de buze mai pline, amestecă o lingură de ulei de palmier, 10 picături de ulei esenţial de trandafir şi un vârf de linguriţă de ghimbir măcinat. Folosit zilnic, acest mixt îmbunătăţeste circulaţia sanguină la nivelul buzelor, le hidratează şi le menţine sănătatea.

Ca să fie trucul complet, poţi să prepari şi un gloss, care va avea un efect de mărire a buzelor. Pentru aceasta ai nevoie de extract de mentă, ghimbir ras, piper roşu măcinat, vaselină cosmetică, ceară de albine şi un recipient curat, cu capac. Amesetecă o linguriţă de vaselină cu o jumătate de linguriţă de ceară de albine, apoi adaugă treptat ghimbirul şi piperul. Amestecă toate ingredientele până la omogenizare şi pune o picătură sau două de extract de mentă. Depozitează într-un recipient.

Exfoliază-ţi buzele
Îndepărtează celulele moarte o dată pe săptămână pentru a obţine buze mai fine şi pentru a-ţi stimula circulaţia sanguină, iar buzele tale vor deveni mai roşii şi mai voluminoase.
Aplică pe buze un balsam de buze intens hidratant şi lasă-l să acţioneze cel puţin zece minute. Exfoliază apoi delicat buzele cu ajutorul unei periuţe de dinti sau prepară un scrub natural dintr-o cantitate mică de zahăr şi apă, la care adaugă câteva picături de ulei hidratant. Aplică pasta pe buze şi masează cu mişcări circulare, cu grijă să nu răneşti buzele deoarece pielea lor este foarte sensibilă. Aplică din nou balsamul de buze.
Un alt scrub care te ajută să scapi de celulele moarte este pudra de migdale amestecată cu lapte până formează o pastă. Curăţă-ţi buzele cu această soluţie uşor abrazivă de două ori pe săptămână.