Dacă te doare gâtul nu apela imediat la antibiotice. Adesea, această afecţiune poate fi tratată prin metode naturiste şi nu ar trebui să dureze mai mult de 2-3 zile. Dacă însă durerea persistă, e intensă şi faci febră mai mare de 38 grade, consultă un doctor.

 

 

 

Iată câteva remedii naturale pe care le poţi încerca:

Bactericid natural cu proprietăţi antiseptice, expectorante şi calmant al tusei, mierea este remediul cel mai cunoscut împotriva afecţiunilor căilor respiratorii. Prepară din lapte cald, miere şi un gălbenuş de ou crud o băutură care este foarte bună împotriva durerilor de gât.

De un real folos este şi gargara făcută cu ceaiuri de plante, de mai multe ori pe zi, în amestec cu sare, care este antiseptică şi favorizează expectoraţia. Poţi folosi ceai de gălbenele, smirnă, cimbru, pe care îl laşi să se răcească şi apoi îl foloseşti pentru a face gargară. De asemenea, poţi face gargară cu apă călduţă în care adăugi o linguriţă de sare de mare.

Sucul de lămâie amestecat cu o linguriţă de miere, băut cu înghiţituri mici la fiecare două ore poate să facă să dispară durerile de gât.

Nu consuma băuturi carbogazoase deoarece irită gâtul şi prelungesc boala. Apa plată trebuie băută la temperatura camerei, iar ceaiurile trebuie să fie calde, nu fierbinţi. Consumă mai multe fructe şi legume proaspete şi redu sau elimină carbohidraţii rafinaţi, cofeina şi alcoolul.