De multe ori, cele mai simple trucuri sunt şi cele mai eficiente. Iată câteva trucuri la îndemână, care şi-au dovedit eficienţa de-a lungul timpului.

 

 

 

 

Dacă vrei să scapi de musculiţele din bucătărie, foloseşte cu încredere oţetul. Pe o tavă încinsă sau pe ochiul încins al plitei lasă să cadă câteva picături de oţet, iar mirosul emanat va îndepărta muştele. De asemenea, poţi folosi acelaşi truc dacă ai gătit ceva care a lăsat în bucătărie un miros puternic. Vei scăpa în câteva clipe de miros.

Tot oţetul te ajută şi în cazul ouălor pe care le pui la fiert. Dacă vrei să nu se spargă şi ulterior să se curăţe mai uşor adaugă o linguriţă de sare şi una de oţet în apa în care vor fierbe.

Dacă vrei să eviţi să afumi laptele pe care l-ai pus la fiert, clăteşte cu apă rece vasul pe care l-ai pregătit pentru fierbere şi apoi unge-l cu puţin unt.

Cartofii în coajă pe care tocmai i-ai fiert îi poţi curăţa mai repede şi mai uşor dacă imediat după fierbere îi pui în apă rece.

Ştiai că portocalele sunt extrem de utile dacă vrei să îndepărtezi moliile? Pune coaja de la câteva portocale într-un săculeţ de pânză şi agaţă-le în şifonierul tău.