Cunoscută sub numele popular de “tunetul din viţa de vie al lui Dumnezeu” sau “lei teng gong”, planta este originară din China şi pe lângă multe alte afecţiuni pe care le tratează, ea poate fi utilizată cu succes şi pentru pierderea kilogramelor în plus.

 

 

 

Un extract din “tunetul din viţa de vie al lui Dumnezeu” a determinat o scădere în greutate la şoarecii obezi. Potrivit cercetătorilor, un compus numit Celastrol, reduce cu rapiditate consumul de alimente la 20%, ceea ce duce la o scădere în greutate de 45%, notează Science Alert.

Extractul ar putea fi folosit pe viitor pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a persoanelor care suferă de obezitate şi de complicaţii asociate cum ar fi bolile cardiace, steatoză hepatică sau diabet de tip doi.

La doar o săptămână de la începerea tratamentului cu Celastrol, şoarecii obezi au redus consumul de alimente cu 80 la sută, iar la şfârşitul celei de-a treia săptămâni, aceştia au pierdut aproximativ jumătate din greutatea corporală, aproape integral din reducerea rezervelor de grăsime.

Celastrolul a dus, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţind funcţiile hepatice şi metabolizarea glucozei, scâzând astfel riscul de boli de inimă, ficat gras şi diabet.