Uleiul de argan se produce numai în Maroc, din fructele unui copac numit Argania spinosa şi este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume. Este un ulei complet datorită combinaţiei rare dintre o concentraţie crescută de vitamina E, precursori ai vitaminei A şi acizi graşi nesaturaţi.

Reduce ridurile. Este folosit pentru toate tipurile de ten,deoarece regenerează pielea şi luptă împotriva îmbătrânirii cutanate. De asemenea, deţine capacitatea de a regenera pielea afectată de arsuri solare şi ajută în procesul de cicatrizare. Uleiul de argan conţine o cantitate de tocoferol de trei ori mai mare decât orice alt ulei, fapt care îi conferă proprietăţile antioxidante şi acţiunea împotriva radicalilor liberi, fiind eficient în prevenirea apariţiei ridurilor. Poate înlocui cu succes crema de zi sau de noapte şi redă strălucirea pielii.

Previne vergeturile. Uleiul de argan este ideal şi în masarea pielii, deoarece înmoaie ţesuturile epidermei, hidratează şi protejează împotriva uscării acesteia. Cu ajutorul masajului efectuat cu ulei de argan, putem scăpa definitiv de vergeturi.

Reface cicatricile. Uleiul de argan are proprietatea de a vindeca pielea şi este eficient în tratarea cicatricilor, atât a celor noi, cât şi a celor vechi. De asemenea, reduce inflamaţiile şi oferă rezultate în vindecarea eczemelor, a psoriazisului şi a acneei. Utilizat cu regularitate, uleiul de argan reduce cu succes petele.

Hidratează părul. Uleiul de argan este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune produse pentru sănătatea şi frumuseţea părului, fiind supranumit şi aur lichid. Readuce la viaţă părul uscat şi degradat şi previne încâlcirea firelor. Hidratează părul în profunzime, stopează electrizarea lui şi ajută la creşterea rapidă a părului. Totodată, reduce riscul apariţiei mătreţii, mâncărimilor sau iritaţiilor. Este recomandat tuturor tipurilor de păr.

Unghii fragile. Dacă unghiile tale sunt moi şi se rup repede, atunci foloseşte ulei de argan. Ajută la fortifierea unghiilor subţiri, casante şi moi şi la protejarea lor. Amestecă uleiul de argan cu zeamă de lămâie şi masează unghiile seara înainte de culcare, timp de o săptămână. Acest procedeu înmoaie cuticulele şi întăreşte unghiile.

Vindecă. Conţinutul bogat în vitamine face ca uleiul de argan să fie un aliat de nădejde al sănătăţii şi al unei diete echilibrate. Reglează nivelul colesterolului, reduce hipertensiunea, are efect anti-obezitate, stimulează oxigenarea celulară, creşte sistemul imunitar şi are proprietăţi anticancerigene.