Ulei de dovleac presat la rece rezultat din seminţe de dovleac neprăjite este obţinut exclusiv prin procedee mecanice, fără niciun adaos chimic sau tratament termic, sintetizând toate elementele biologic active conținute de sămânță.

Este nevoie de aproximativ 6kg de seminţe pentru a produce 1 litru de ulei de dovleac.

Este recomandat în salate sau poate fi adăugat la diverse mâncăruri (preparate din peşte, paste, sosuri pentru paste) însă fără a fi prăjit/fiert, preferându-se consumarea sa în stare naturală. Poate fi folosit şi în scop terapeutic.

Uleiul de dovleac este o sursă importantă de vitamina A, complexul de vitamine B, vitaminele D,E, K şi F, Omega-3, Omega-6, Omega-9, minerale (zinc, calciu, magneziu, seleniu).

Extern: contribuie la regenerarea pielii, îmbunătăţeşte aspectul pielii, conferindu-i o strălucire sănătoasă, util în arsuri, inflamaţii, abcese.

Intern: anti-inflamator, anticolesterol, laxativ, detoxifiant, combate apariţia paraziţilor intestinali, tratează afecţiunile hepatice, gastrice, renale sau de prostată, fiind eficient şi în creşterea potenţei masculine, reglează menstruaţia şi hipertensiunea arterială, util în anemii, creşte rezistenţa la bolile infecţioase.