Extras din seminţe de trandafir sălbatic prin presare, uleiul de măceşe conţine 80% acizi graşi esenţiali – omega 3, 6 şi 9, dar şi vitaminele C, E, A, vitamine din complexul B şi minerale esenţiale pentru sănătatea pielii.

Studii clinice au demonstrat că acest ulei îmbunătăţeşte aspectul pielii putând fi utilizat în tratarea sau prevenirea a numeroase probleme de la nivelul pielii (vergeturi, cicatrice, hiperpigmentare şi riduri fine).

Uleiul de măceşe acţionează ca un agent puternic de hidratare, penetrând rapid pielea uscată, hrănind-o intens şi restabilind pH-ul. Uleiul conţine acid retinoic, care întinereşte pielea şi determină revitalizarea celulelor, estomparea ridurilor şi refacerea texturii pielii şi vitamina C, care combate radicalii liberi şi eliberează pielea de substanţele nocive. În plus, antioxidanţii apără pielea de substanţele chimice conţinute de produsele de make-up pe care le foloseşti şi previn apariţia ridurilor.

Potrivit specialiştilor, uleiul de măceşe este util persoanelor care suferă de acnee simplă şi acnee rozacee, deoarece are capacitatea de a calma pielea şi de a vindeca zona afectată. Regenerează puternic pielea şi dizolvă ţesutul cicatriceal, reface celulele afectate şi elimina daunele produse de soare și vergeturile.

Uleiul de măceşe este potrivit pentru toate tipurile de ten. Pentru a îmbunătăţi aspectul şi sănătatea pielii, aplică uleiul de măceşe seara, după demachiere. Este recomandat ca după folosirea acestuia, pielea să nu fie expusă razelor solare.