Uleiul din seminţe de cânepă contribuie la menţinerea sănătăţii şi a frumuseţii, datorită raportului optim dintre acizi graşi omega 3 şi omega 6.

Se obţine prin presarea la rece a seminţelor de cânepă şi este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri naturale, fiind singurul ulei vegetal comestibil care conţine acid gamma-linolenic.

 

Uleiul extravirgin din seminţe de cânepă are o mulţime de proprietăţi terapeutice şi aduce organismului numai beneficii. Iată câteva dintre acestea:

  • Reduce colesterolul prin accelerarea proceselor metabolice şi reglează tensiunea arterială având capacitatea de a preveni apariţia bolilor cardiovasculare.
  • Are efecte benefice asupra sistemului reproducător feminin, reducând simptomele premenstruale sau de la menopauză şi asupra sistemului reproducător masculin, prevenind problemele prostatei.
  • Acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii, făcându-l util în eczeme, dermatite atopice, psoriazis, lupus având şi efect antibacterian, antimicotic şi antiviral. Prin acţiunea lor vasodilatatoare şi de prevenire a formării cheagurilor de sânge, acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 menţin sănătatea picioarelor şi previn apariţia ridurilor şi a celulitei.
  • Protejează sistemul nervos
  • Are efecte anticancerigene graţie conţinutului de gamma-tocoferol, care îl face extrem de util în special în cancerul de colon.
  • Purifică sângele, creşte energia şi menţine corpul într-o stare alcalină, ferindu-l de boli.

Uleiul de seminţe de cânepă poate fi folosit ca aliment sau ca supliment nutriţional. Nu trebuie încins.