Boala Alzheimer poate fi prevenită printr-un stil de viață sănătos, conform unui studiu care a identificat nouă factori de risc pentru dezvoltarea acestei maladii degenerative a memoriei, informează nydailynews.com.

Obezitatea, nivelul scăzut de educație, diabetul de tip 2, îngustarea arterei carotide în zona gâtului, depresia, tensiunea arterială ridicată, un nivel ridicat al unui anumit aminoacid și fragilitatea organismului sunt corelate de acest studiu cu două treimi dintre cazurile de Alzheimer la nivel mondial.

Datele cercetării au indicat existența unei legături între acești factori și nu a unei relații de cauzalitate. Totuși, potrivit acestor date, indivizii ar putea beneficia de pe urma corelării factorilor de risc cu potențial modificabil, a declarat conducărorul studiului dr. Jin-Yu Tai, specialist în neurologie la University of California din San Francisco și senior editor la “Journal of Alzheimer’s Disease”.

Cercetătorii au analizat datele cuprinse în 323 de alte studii efectuate pe această temă între anii 1968 și 2014 și au publicat concluziile lor în “Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry”.