Ceaiul de soc este unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru slăbit întrucât elimină toxinele din organism, fiind diuretic şi într-o mică măsură laxativ. Datorită principiilor sale active ceaiul şi tinctura de soc au acţiune diuretică, fără a prezenta efectele negative pe care le au diureticele medicamentoase.

Modalitate de preparare:
Infuzia din flori de soc se prepară din 3 linguriţe cu flori de soc uscate la 250 ml de apă fierbinte şi se lasă la infuzat 10-15 minute. Se consumă până la trei căni pe zi, timp de două săptămâni cu o săptămână pauză. Este ideal de consumat cu felii de lămâie.

Fructele de soc se pot folosi sub formă de infuzie în amestec cu alte fructe ori plante uscate, fiind preparată la fel ca şi infuzia de flori sau sub formă de suc care se prepară din 20 de g de fructe amestecate cu o lingură de miere şi se mixează. Se ia câte o ligurită în fiecare dimineaţă, ca laxativ.

Pentru persoanele care doresc un efect mai rapid, se recomandă asocierea cu tinctura din fructe de soc, care se prepară din 20 g de fructe de soc care se zdrobesc până devin o pastă ce se stoarce printr-un tifon până se obţine un suc închis la culoare, care se amestecă cu o cantitate egală de alcool dublu rafinat de 90 de grade.

Tratamentul se va urma pe durata a 1-3 luni, în funcţie de numărul de kilograme în plus. Combinaţia de ceai şi tinctură are un efect diuretic, laxativ, sudorific, favorizează arderile metabolice, dizolvă grăsimile şi elimină surplusul de apă din organism. Alături de o alimentaţie sănătoasă şi sport, ceaiul şi tinctura de soc te pot ajuta să scapi de kilogramele nedorite.